Et nabolag med alt du trenger

Sunde Boligpark ligger sentralt i forhold til butikker, servicetilbud, aktiviteter og offentlig transport. Kvernevik svømmehall blir en av dine nærmeste naboer. Det samme gjør idrettsanlegg, idrettshall og kirke, og ikke minst dagligvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi Sunde. I Sunde Boligpark kommer det på et senere tidspunkt egne næringslokaler, slik at du da får både kortere vei og enda bedre utvalg og muligheter i ditt nabolag.

Det går flere busser i timen fra et stoppested i Kvernevikveien, få minutters gåavstand fra Sunde Boligpark. Perfekt hvis du skal inn til sentrum eller vil gå og kikke litt på Amfi Madla. Senteret inneholder over 80 spennende butikker. Her finner du alt fra klær og sko til restauranter, kaféer, kultur, underholdning, helse og velvære til bank og post. Her ligger også populære Madla Handelslag.

Det er heller ikke mange minuttene til sentrum med sykkel. Via flotte sykkelstier når du byen på rundt 30 minutter i behagelig tempo.

Spennende historie

Sunde og nærområdet har en spennende historie som går langt tilbake i tid.

Historiebøkene forteller oss at en gang for lenge, lenge siden vandret noen modige menn, kvinner og barn over islagt hav, på vei mot Norges fastland. Kanskje kom de vandrende ytterst i horisonten i bildet her. Kanskje var marker, haug og hammar på Stavanger-halvøya det første grønne fastland de så på sin ferd nordover. I så fall er det lov å leke med tanken om at de første valgte det beste stedet deres nye land kunne by på: Sunde-området.

Det er hvert fall sikkert at det har bodd mennesker på Sunde i uminnelige tider. Områdehistorien inkluderer alt fra steinaldermannen i Vistehola og gamle dagers vikingkonger til moderne tiders vikingspillere. Likevel skal man ikke lengre tilbake enn til 1960 for en tid da Kvernevik var bortgjemt, rolig landsbygd med noen spredte gårdsbruk. Det bodde 150 mennesker her ved inngangen til 1900-tallet, men i dag har innbyggertallet for lengst passert 4000.

Vekstfasen på 1960-tallet bød på utfordringer, da for mange vanskeligstilte familier ble plassert på et for lite område. «Det va rett og slett dårlige byplanlegging», skriver Pål Mangor Kvammen i forordet til boka «Kvernevik — fra utmark til bydel», en bok som er en hyllest til bydelen og som anbefales på det varmeste. Men det er lenge siden utfordringene på 60- og 70-tallet, og med Sunde Boligpark revitaliseres bydelens hjerte, til gode for nye og gamle beboere.

Et nærområde med de beste hverdagsturene

Glitrende vann og forfriskende sjøbris, historie og naturopplevelser – du finner alt på Sunde. Stavanger Turistforening har sammen med Stavanger kommune merket en knippe turløyper som tar deg med fra saltvann til ferskvann, gjennom kulturlandskap og bystrøk. Perfekte hverdagsturer for deg som flytter til Sunde Boligpark.

Sundeturen

På denne turen opplever du alt fra Hafrsfjord med naust, kulturminner og bautasteiner til godlynte bølgeskvulp, skog, fugleliv og vakkert kulturlandskap ved Store Stokkavatn og Hålandsvatnet. Underveis må du over Mimmarudlå og Ekrehøgdå hvor du kan trekke pusten dypt inn og nyte utsikten. Denne løypa er ca. 6,8 kilometer. Gled deg!

Les mer på ut.no

Kvernevikturen

Dette er en innholdsrik 8,3 kilometer lang rundtur som du kan komme inn på i Århaugveien, like ved ditt nye hjem. Derfra skal du mot Hålandsvatnet, under bøketrærne i Kvernevikskogen og langs bekken ved grensa til Randaberg. I utløpet av bekken sto kverna fra 1850-årene som har gitt bydelen Kvernevik sitt navn. Nede ved sjøen bukter stien seg forbi minnesmerket Brutt lenke, Smiodden (Stavangers vestligste punkt), badeplassen i Københavnerbukta, Hammaren og Hafrsfjordbrua. Ved Aubeberget går turen opp bakkene til Tasabekken, før du runder Sunde skole og vender hjemover mot Sunde Boligpark.

Les mer på ut.no

Mjughaugturen

Denne turløypa går like ved Sunde Boligpark. I løpet av de ca. 7,8 kilometerne skal du forbi utsiktspunkter, helleristninger, sjø og vann. Gå gjerne først over Mjughaug, altså mot sjøen og Hammaren. Deretter følger du Kvernevik ring forbi Donevik og under Hafrsfjord bru. Her ser du ut på det flate skjæret «bukken» (Hafr) som har gitt navn til Hafrsfjord. Ved Audeberget ligger helleristninger som en gang ble laget til ære for gudene. Deretter går løypa over Ekrehaug til Hålandsvatnet før nesa kan vedes hjemover igjen mot Sunde Boligpark.

Les mer på ut.no

Hålandsvatnet rundt

Turstien ved Hålandsvatnet er en fin rundtur for alle, inkludert barnefamilier. Vannet ligger mellom åpent beitelandskap og partier med løvskog. På nordsiden (i Randaberg kommune) er det en populær badeplass der du kan stupe og hoppe fra forskjellige høyder. Her er også lagt til rette med egen baderampe for rullestolbrukere. Sørsiden av vatnet ligger i Stavanger kommune og her går turveien for det meste langs stranden med fulldyrkete jorder ovenfor.

Les mer på ut.no

Visteturen

Denne turen går like nord for Sunde Boligpark. Sjøen er aldri langt unna, men underveis passerer du også fine boligområder i Viste Hageby og på Endrestø. En steinalderbolig av ypperste klasse, Vistehola, skal du også forbi. Har du med deg badetøy, så kan du ta deg en dukkert ved Vistestranden – hvert fall på varme sommerdager. Turen er ca. 5,8 km lang.

Les mer på ut.no

Start dagen med en herlig dukkert!

Det er helse i hvert svømmetak, sies det. Med Kvernevik svømmehall bokstavelig talt i tøffelavstand fra Sunde Boligpark, så ligger alt til rette for en aldri så liten svømmetur før frokost. Klarer du 1000-meteren før klokka 08.00?

Kvernevik svømmehall åpnet i 2016, til stor glede for unge og voksne fra hele bydelen. Her venter det deg er det et 25 meters herlig basseng med vann som holder 28 gode grader året rundt. I badstuen er det garantert enda varmere!

Publikumstider Kvernevik Svømmehall:
Onsdag: 06.00–08.00 og 16.00 –18.00
Torsdag: 06.00–09.00 og 16.00 –19.00
Fredag: 17.00 –19.00
Lørdag: 11.00 –16.00
Søndag: 12.00 –17.00